Pizzeria

Drömmer du om att öppna en egen pizzeria? Det är inte så svårt, men det är en del saker du ska tänka på. Här ger vi dig tips och råd.

  • Läge och lokal: Det första du ska tänka på, är var ska din pizzeria ligga? En bra lokal, som har ett bra läge, där många hittar dig är ett måste. Här finns det ofta lokaler som säljes och uthyres. Din pizzeria bör även passa in med övrigt utbud i det område du tänker dig att den ska ligga.
  • Finansiering: Du måste även tänka på hur du ska finansiera allt. Det är en stor investering att starta en pizzeria eller restaurang. Ska du ta ett lån, eller be om hjälp av finansiärer?
  • Leverantörer: Du måste ha någon eller några som kan leverera det du behöver. Det gäller allt från råvaror till ugnar, diskmaskiner och allt annat.
  • Tillstånd: Du måste ansöka om tillstånd för att starta och driva en pizzeria. Ska du servera öl och vin? Då måste du ha ett utskänkningstillstånd.
  • Meny: Vad har du tänkt att servera? Ska det bara vara pizza, eller vill du även ha andra saker på din meny. Kanske brunch under helgmorgnarna? Vilka pizzor ska vara med på din lista?
  • Anställda: Ska du jobba helt själv, eller ska du ha anställda? Det kan vara läge att ha fler pizzabagare så att du kan få ledigt någon gång. Att även satsa på en servitör eller servitris är en bra idé.
  • Marknadsföring: Detta är en mycket viktig del som många företagare glömmer av, eller har svårt för. Ett tips är att annonsera i tidningen, gärna en lokal sådan, som du vet att potentiella kunder läser.

Detta var ett par tips för dig som vill starta eget. Självklart finns det ännu mer att tänka på, men du hittar många bra sidor på nätet som tar upp detta med att starta eget, som du kan läsa.